Titta in på riksförbundets hemsida

Hälsosam viktminskning

 

Det är definitivt inte nyttigt att vara överviktig.

 

Du ökar risken för att drabbas av en rad sjukdomar om du är överviktig.

 

 Vi på Hälsofrämjandet vill ge så många som möjligt, en möjlighet att gå ned i vikt och samtidigt bli friskare.

De flesta bantningsmetoder skapar mer problem för den som vill gå ner i vikt än personen hade innan han började banta, kanske inte direkt utan på längre sikt och man måste alltid se till hur personen kommer att må i ett längre tidsperspektiv.

 

Det sämsta man kan göra är att gå ner snabbt i vikt och sedan efter ett tag gå upp igen, vilket de flesta gör som försöker gå ned i vikt.


I vårt alternativ när det gäller viktminskning försöker vi se till helheten både bakåt och framåt i tiden för att kunna få ett så bra resultat som möjligt både när det gäller vikten och hälsan.

Många kan helt enkelt få ett nytt liv som de ofta uttrycker det.


Vi kommer att vara försiktiga under viktnedgången för att ingen skall få ut för mycket av de gifter som finns lagrade i fettvävnaden i blodet och bindväven. Vi kommer därför inte att eftersträva en för snabb viktminskning eftersom det senare i livet kan ge allvarliga sjukdomar. Hur snabbt en person bör gå ner i vikt utan problem skiljer sig mycket från person till person.

 

Vi samarbetar med både läkare och andra terapeuter och de deltagare i våra kurser som vi bedömer skulle ha nytta av en terapi kommer att bli hänvisade till någon som utövar den terapin.

 

Vi kommer att låta kurserna löpa under hela 2011.

Du kan gå med i våra kurser när du vill.

 

Vi tar inte ut någon kostnad för att vara med i kursen utan det enda kravet är att du blir medlem i Hälsofrämjandet. Detta kostar 250kr men för den kostnaden får du en mängd fördelar bl.a tidningen Hälsa.

Sedan betalr du 50 - 100 kr per gång vi träffas, men då ingår det någon slags mat. Hur ofta du vill träffa oss är upp till dig själv.

 

För anmälan eller för att få veta mer ring Christer 070-211 99 99 eller

Anita 0515- 82056

 

Vi kommer oftast att hålla till i Sana Monicas lokaler, Åslegatan 1 i Falköping

 

Gör slag i saken och kontakta oss, du har inget att förlora bara att vinna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livet är icke det bygges

                           Are Wearland